Samen gamen met je kind? Deze spelletjes leren je samenwerken en overleggen!

Gamen met vrienden is leuker dan alleen! En maak je geen zorgen: multiplayergames draaien heus niet allemaal rond het overhoop schieten van je vrienden of ‘de beste zijn’. Steeds populairder worden de games waarin je moet samenwerken en de krachten moet bundelen: de cooperative of ‘co-op’ games, in het jargon. 

We pikken er enkele populaire games uit met ‘couch co-op’. Dit betekent dat je samen met je kind op hetzelfde toestel kan spelen, gezellig naast elkaar in de zetel. Een tweede controller volstaat al. Speel je op een Nintendo Switch? Dan heb je meestal zelfs genoeg aan één van de twee Joy Con-controllers. Wedden dat je zoon of dochter maar wat graag samen met jou een avondje wil gamen? 

Rocket League  (Playstation, Xbox, Switch, Windows, Mac)

Voetbal met autootjes. Een eenvoudig concept, maar Rocket League is al jaren één van de populairste én leukste games die er zijn. Zeker wanneer je de wedstrijden kruidt met turbo’s, bommen of andere chaotische manieren om elkaar de loef af te steken. Je kan tegen elkaar spelen, maar ook samen een team vormen waarbij je het opneemt tegen andere spelers of de computer. Op YouTube zie je de meest spectaculaire goals, maar dat maakt het niet minder grappig om gewoon als een kip zonder kop achter -en naast- de bal te vliegen. Bovendien is de basisversie van Rocket League sinds kort helemaal gratis.

Overcooked (Playstation, Xbox, Switch, Windows)

Denk je dat je je huishouden goed voor elkaar hebt, als een geoliede machine? Dat jij en je gezinsleden goed op elkaar zijn ingespeeld? ‘Overcooked’ is de ultieme test. In dit spel probeer je met maximum vier chefs samen een restaurant te runnen. Groenten snijden, vlees bakken, borden dresseren, afwassen, … Het moet allemaal gebeuren, en het liefst zo snel mogelijk. Bovendien hebben sommige keukens last van ongedierte, breekt er al eens een brandje uit of moet je een drukke straat oversteken om van de ene kant van de keuken de andere te bereiken. De lachbuien krijg je er gratis bij. Een tip: het lukt nét iets beter als er een extra gezinslid meekijkt en de taken verdeelt. Kwestie van het overzicht te behouden.

Keep Talking and Nobody Explodes (Playstation, Xbox, Switch, Windows, Mac, iOS, Android)

Ken je die spannende scènes in actiefilms waarin iemand zorgvuldig een tikkende tijdbom moet zien te ontmantelen? Dit is hetzelfde idee, maar in gamevorm. Een speler ziet een bom voor zich, terwijl de anderen een handleiding krijgen met instructies om de bom onschadelijk te maken. Alleen door goed te overleggen en te beschrijven wat je ziet, kom je te weten of het bijvoorbeeld de rode of gele kabel is die je moet doorknippen. Wie houdt het best zijn cool?

Trine 1 – 4 (Playstation, Xbox, Switch, Windows, Mac)

In deze reeks sprookjesachtige avonturen reis je door betoverde werelden vol griezelige monsters en lastige puzzels. Het leuke is dat je de tocht niet alleen hoeft te ondernemen, maar met maximum drie spelers aan de slag kan. Elk personage heeft andere vaardigheden, zodat je goed moet samenwerken. Zo heeft de ridder een handig zwaard en kan de tovenaar kisten en andere voorwerpen doen zweven op afstand. Let op: omdat je best veel moet lezen en het spel voorlopig niet is vertaald naar het Nederlands, speel je Trine best met wat oudere kinderen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: