Dé (kindvriendelijke) games van 2021

Het jaar dat een decennium leek te duren, zit er eindelijk op. 2021 belooft een vaccin, een nieuwe president in het Witte Huis en héél wat fraaie nieuwe games. Lees verder voor de vijf kindvriendelijke games waar we dit jaar het meest naar uitkijken!

Super Mario 3D World (Switch) – 21 februari
Al sinds de jaren ’80 kan je rekenen op de loodgieter met de snor voor originele, toegankelijke en schattige games voor het hele gezin. Letterlijk zelfs: je kan met vier spelers tegelijk aan de slag. Dit spel, een combinatie van 2D en 3D, kwam in 2013 al uit op de geflopte Wii U-console en werd toen gezien als één van de beste games van het jaar. Aangezien de Switch een populairder toestel is, staat niets Super Mario 3D World in de weg om nu echt het publiek te bereiken dat het verdient. 

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga (Playstation 4 en 5, Nintendo Switch, Xbox One en Series X/S) – voorjaar
Beleef het volledige Star Wars-verhaal (tot nu toe) in gamevorm, in de stijl van Lego. Eenvoudige puzzels, veel humor en duizenden steentjes te verzamelen in a galaxy far, far away. Bovendien zijn de Lego-games heerlijk om samen te spelen, waarbij je elkaar helpt om verder te raken. 

Ratchet & Clank Rift Apart (Playstation 5) – voorjaar
Nieuwe aflevering uit de ‘Ratchet & Clank’-reeks, over een katachtig wezen en zijn robotvriend die de gekste avonturen beleven. Samen met hen spring, vlieg en ren je doorheen verschillende dimensies, de ene al fraaier en knapper gemaakt dan de andere. Veel kans dat dit het eerste spel wordt waarop de gloednieuwe Playstation 5 écht zijn benen strekt.


New Pokémon Snap (Nintendo Switch) – 30 april
Pokémon vangen is leuk, maar niet zo diervriendelijk. Wat als je gewoon zou proberen om de mooiste foto’s te maken van de monsters? Dat was het uitgangspunt van Pokémon Snap, een cultklassieker uit de jaren ’90. Nu Pokémon al die jaren later nog steeds even populair zijn, brengt Nintendo een nieuwe versie uit op de Switch. 


Kena: Bridge of Spirits (Playstation 4 en 5, PC) – maart
Schattig actie-avontuur over een jonge meid die haar magische krachten gebruikt om overleden mensen te begeleiden naar het hiernamaals. Dit spel werd deels gemaakt door een Vietnamese studio en de werelden zijn gebaseerd op onder meer Japan en Bali. Een van de mooiste games van het jaar, en misschien een van de meest ontroerende en originele.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: