Creatief met games: ‘Photo Mode’

Dat games er de laatste jaren steeds mooier uitzien, hoeven we je wellicht niet meer te vertellen. Knappe lichteffecten, haarscherpe beelden en realistische reflecties maken de grens tussen cinema en videogames soms flinterdun. Sinds een jaar of vijf is een ‘photo mode’ dan ook bijna standaard geworden in de meeste games. Hiermee wordt je kind een virtuele fotograaf die die mooiste screenshots maakt.

De ‘Photo Mode’ zit bij elk spel wat anders in elkaar, maar het komt doorgaans op hetzelfde neer. Je pauzeert het spel en kan de camera positioneren waar je hem wil. Vervolgens maak je een schermafbeelding, die je kan opslaan of delen met je vrienden. De meeste games geven je nog heel wat andere opties: zo kan je inzoomen, spelen met belichting, scherptediepte afstellen of andere effecten toevoegen aan je foto. Net zoals je een album bijhoudt van je mooiste vakantiefoto’s, bewaar je zo herinneringen aan game-momenten.

Op het internet is intussen een hele gemeenschap ontstaan rond ‘virtuele fotografie’. De Instagrampagina van Gamergram staat vol met prachtige voorbeelden uit recente games. Veel spelletjes lenen zich dan ook prima tot fotografie. Hoe kan je anders een schitterende zonsopgang over het oude Griekenland vastleggen dan in Assassin’s Creed Odyssey? Of wat is er leuker dan prachtige beelden te maken van Spider-Man terwijl hij door New York slingert? Dankzij de Photo Mode bieden die games uren plezier lang na het uitspelen. Bovendien stimuleert het de creativiteit: misschien geeft het je kind zin om zelf eens met de échte camera aan de slag te gaan?

Op deze pagina vind je een overzicht van games met een Photo Mode. Hieronder trakteren we je op enkele van de mooiste foto’s die Gamergram te bieden heeft.

Credits: Gamespot, @TravellingPaddy, @LaughingElm980_, @BelovedofBayek, @Still_thelastofus, @Novikaikba23

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: