Nintendo Switch: wat als ook je kleuter wil meespelen?

Nintendo mikt al jaar en dag op een jong publiek. Gewelddadige games zijn in de minderheid op de Switch: pastelkleuren en schattige personages overheersen. Dit maakt het een ideale console voor jonge kinderen. Maar toch: voor de meeste spelletjes ben je best al wat behendig met de controller, en het is ook niet eenvoudig als je nog niet kan lezen. Wij zochten enkele games waar ook écht jonge kinderen mee aan de slag kunnen.

Mario Kart 8

Een van de oer-Nintendogames, nog steeds goed voor uren pret. Bovendien kunnen zowel oudere als jongere kinderen tegen elkaar spelen. Er is namelijk een optie om automatisch gas te geven, zodat je niet meer voortdurend de knop hoeft in te drukken. Ook ‘auto-steering’ is een optie: hierbij is het onmogelijk om van het circuit te vallen, wat het spel veel eenvoudiger maakt. Kinderen (of andere onervaren gamers) hoeven alleen nog maar te sturen in de bochten. Snelle rondetijden zitten er niet in en doorgewinterde spelers zullen dit meteen willen afzetten, maar het zorgt er wel voor dat iedereen tegelijk een fijne tijd kan hebben met Mario Kart.

Yoshi’s Crafted World

Schattig platformgame waarin je je een weg baant door een handgemaakte knutselwereld. Het spel is grotendeels in 2D, wat betekent dat Yoshi enkel van links naar rechts wandelt. Dit maakt het eenvoudiger te vatten voor wie de eerste stapjes zet op de Switch. Het spel zit bovendien slim in elkaar: het is heel simpel voor wie gewoon het einde van het level wil bereiken, maar voor de oudere broer of zus zit er toch best wat uitdaging in het proberen te bereiken van alle doelen. Zo kies je zelf hoe moeilijk je het spel wil maken.

Super Mario Odyssey

In dit spel is het de bedoeling om maantjes te verzamelen doorheen de kleurrijke levels. In totaal zijn er 999 verstopt, maar het leuke is dat de moeilijkheidsgraad varieert. Sommige maantjes vragen een serieuze inspanning van zelfs de meest doorgewinterde gamer, maar andere liggen gewoon voor het oprapen. Op die manier is dit een spel waar iedereen plezier aan kan beleven. Het groeit bovendien mee met je kind: uitdagingen die enkele maanden geleden nog onmogelijk leken, geven des te meer voldoening wanneer het lukt.

Paw Patrol: niets te dol

Net als Yoshi’s Crafted World is dit een eenvoudig platformspelletje in 2D. Perfect voor de vele fans en bovendien is dit gemaakt met peuters als doelpubliek. Verwacht echter niet hetzelfde oog voor detail of de originaliteit van Yoshi’s Crafted World of Super Mario Odyssey. Anderzijds: als je kinderen gek zijn van Marshall, Chase en co, doe je hen hier wellicht het grootste plezier mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: