Spelconsole onder de kerstboom? Bespaar je kind uren wachten

Vroeger, zo tot 2007 ongeveer, was het simpel. Je kreeg een Game Boy, een PlayStation of een Nintendo Sixty-foooooaaaaaar van de Kerstman, sloot hem aan op je tv en het spelen kon beginnen. Meer plug and play wordt het niet. Vandaag is elke console verbonden met WiFi en dat heeft zijn gevolgen. Veel spelletjes moeten bijvoorbeeld eerst worden gedownload voordat je kan spelen. Games en consoles krijgen voortdurend updates, en doorgaans heb je ook een account nodig om aan de slag te gaan. Het laatste wat je als kind wil doen op Kerstavond, is een hele avond staren naar een tergend traag balkje dat aangeeft hoeveel uur je nog moet wachten om te kunnen spelen.

Verras je je kind met een Playstation, een Xbox of een Nintendo Switch? Doe je zoon of dochter -en jezelf- een plezier. Haal de console na bedtijd even stiekem uit de doos en volg deze stappen.

  1. Verbind het toestel met het internet en installeer de nieuwste updates

Dit is de belangrijkste stap. Wanneer je de console met het internet verbindt, zal hij het toestel automatisch updaten naar de meest recente versie. Afhankelijk van je internetsnelheid zal dit wel even duren. Het is een goed idee om dit nu al gedaan te hebben, want rond de kerstdagen zijn er natuurlijk héél wat kinderen die een nieuwe console krijgen, wat de servers extra onder druk zet. Wees hen voor.

2. Maak een account voor jezelf

Ook al heb je zelf misschien weinig zin om te spelen (je weet niet wat je mist!), zeker bij jongere kinderen is het aan te raden om een eigen account op de console te maken als ouder. Van hieruit kan je bijvoorbeeld je kredietkaart koppelen aan de digitale winkels of de instellingen qua ouderlijk toezicht beheren. Maak meteen ook een account voor je kind, waarbij je meestal kan instellen dat je kind geen ongepaste games kan spelen of aankopen kan doen zonder je toestemming. Vergeet niet om je eigen account te beschermen met een wachtwoord. Je wil dit niet snel-snel op Kerstavond doen, neem nu al even je tijd om rustig de opties te bekijken.

3. Installeer al wat games

Zitten er games bij je nieuwe console? Steek deze gerust al eens in. Ook hier duurt het meestal een hele tijd voordat de games zijn geïnstalleerd en zijn voorzien van de laatste updates. Goed nieuws: dit gebeurt allemaal automatisch. Er zijn ook heel wat populaire gratis spelletjes in de digitale winkels, die je al even kan downloaden. Denk maar aan ‘Fortnite’ en ‘Rocket League’. Dit zijn grote downloads, dus ook dit kan best even duren.

Hierna steek je het toestel opnieuw in de doos en ben je klaar voor een stressvrije kerstavond. Fijne feesten en hou het veilig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: