Geen Playstation 5? Geen probleem!

Het is vaste kost bij de lancering van een nieuwe Playstation en ook deze keer was het niet anders. De eerste weken en maanden is het bijna onmogelijk om er eentje te bemachtigen. Alleen mensen die maanden geleden een bestelling wisten te plaatsen (en dan nog het geluk hadden dat de winkel in kwestie de beschikbare voorraad niet had overschat), konden op dag 1 met het nieuwe speeltje aan de slag. Hoewel Sony groots adverteert met de nieuwe console, zullen weinig mensen er dit najaar eentje onder de kerstboom vinden.

Als één van de weinige gelukkigen met een heerlijk zacht ronkende Playstation 5 onder de tv, kunnen we alvast zeggen dat het een héérlijk toestel is. Door Manhattan slingeren met ‘Spider-Man’, giechelen om de inventiviteit van ‘Astro’s Playroom’, insecten vangen met ‘Bugsnax’: het gaat allemaal zo vlot, het ziet er mooier uit dan ooit, en de nieuwe controller is al helemaal revolutionair. We zijn de eersten om te zeggen dat de Playstation 5 echt voelt als een revolutionaire gamemachine.

Moet je dus nu al je slaapzak van zolder halen om te kamperen voor de deur van de plaatselijke speelgoedwinkel (zoals een Nederlandse vrouw deed)? En is het nodig om nu al je portefeuille boven te halen om de 400 of 500 euro -afhankelijk van de versie- neer te tellen die het toestel kost? Gelukkig niet. Sony kiest deze keer voor een geleidelijke overgang. Zo goed als alle Playstation 4-games zijn speelbaar op Playstation 5, maar de komende maanden is ook het omgekeerde waar. Bijna alle titels waarmee de Playstation 5 lanceert, komen ook nog uit op de Playstation 4. Ook volgend jaar zal dit niet anders zijn: op enkele uitzonderingen na, verschijnen de grote games van 2021 nog steeds op beide consoles.

Natuurlijk ziet het er allemaal een stuk mooier uit op PS5 – zeker wanneer je een fancy 4K-televisie hebt. En wanneer je een moderne game speelt op een oudere PS4, verlies je veel tijd wanneer het spel inlaadt. Het blijft een toestel van zeven jaar oud. Maar PS4- en PS5-gamers kunnen voorlopig nog altijd perfect tegen elkaar FIFA’en of Fortniten.

De Playstation 4 is zelfs nog een hele tijd gewoon te koop in de winkel, wat bewijst dat Sony deze oude strijder niet afschrijft. De console is bovendien nog nooit zo goedkoop geweest én je hebt een enorme catalogus aan games waar je uit kan kiezen. Met de Playstation 4 Pro, de krachtigere versie die enkele jaren geleden lanceerde, heb je zelfs nog meer bang for your buck. De PS4 is een prima instapconsole, bijvoorbeeld voor jongere kinderen of occasionele gamers. Je hebt er meteen ook een uitstekende DVD- en Blu-rayspeler bij, waar je trouwens ook apps als Netflix, YouTube, Disney+ en Spotify op kan draaien.

Uiteraard is de toekomst aan de PS5. Het kan echter best nog wel enkele maanden duren vooraleer die console vrij te koop is in de winkel. Maar je in de tussentijd vervelen, dat is er allerminst bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: